Veelgestelde vragen

Waarom de Neusreconstructie kliniek?

We hebben ons toegelegd op de reconstructie van de neus, omdat deze zo complex en tegelijk ook boeiend is. Ons team heeft een specialistische training voor neusreconstructie gevolgd en een bewezen staat van dienst. Bovendien doen we voortdurend onderzoek naar de modernste technieken op dit gebied. De kliniek heeft een actief onderzoeksprogramma om patiënten te helpen toegang te krijgen tot de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van chirurgische correctie van neusvervormingen. Sommige van de meer complexe operaties kunnen meer dan één operatie benodigen. Dit kan een uitdaging zijn voor de patiënt. Daarom staat de patiënt centraal tijdens de behandelingen en alle bijkomende processen. We hebben een actieve rol in de ondersteuning van onze patiënten tijdens hun reconstructieve traject.

Wanneer moet ik een neus-reconstructieve chirurg consulteren?

De meeste patiënten die een verandering willen van de neus, willen kleine cosmetische aanpassingen of correcties laten uitvoeren. Maar, als de mate van neusvervorming groter is, nemen de technieken die nodig zijn om elk van de lagen van de neus en/of het neustussenstuk te reconstrueren toe in complexiteit. Dus zodra de mate van misvorming groter is kan de hulp van een specialist in (neus)reconstructie erg zinvol zijn. Het geven van een second opinion en revisiechirurgie, vormt een groot deel van onze praktijk.

Kan mijn neus worden gereconstrueerd?

Met behulp van moderne chirurgische technieken zoals ribtransplantatie, CT 3D-modellering, beeldmanipulatiesoftware en micro vasculaire vrije weefseloverdracht, kunnen veel van de complexe neusvervormingen nu technisch worden gereconstrueerd. Het is belangrijk dat er aan verschillende criteria wordt voldaan, om als chirurgisch kandidaat te worden behandeld:

  • De patiënt is fysiek fit en kan geopereerd worden.
  • De patiënt is goed gemotiveerd. Herstel van complexe neusvervormingen kan in sommige gevallen meer dan één operatie vergen. Daarom is voor het succes een goed gemotiveerde patiënt nodig.
  • De patiënt heeft realistische verwachtingen, is het eens met het chirurgische plan en de te verwachten uitkomst en de variatie van de mogelijke resultaten die de chirurg heeft vastgesteld.
  • De patiënt is psychologisch voorbereid op een operatie en eventuele complicaties die zich kunnen voordoen. Het is ook belangrijk om te realiseren dat de operatie waarschijnlijk een positief psychologisch resultaat zal opleveren.

AFSPRAAK MAKEN? LAAT UW NUMMER ACHTER EN WIJ BELLEN U TERUG

Naam(Vereist)