Drs. Callum Faris

Over

KNO-arts en specialist in plastische en reconstuctieve aangezichtschirurgie
MBBS (Hons) MRCS PGDip Esthetische Chirurgie PGDip FRCS ORL-HNS

BIG-registratienummer: 19921058501

 

Huidige functies:

1. Directeur van het Vuyk & Faris Medisch Centrum in Bussum en co-directeur van het multidisciplinair samenwerkingsverband Face Institute in Amsterdam.

2. Vakgroep KNO in het Universitair Ziekenhuis Antwerpen (UZA): Senior Staflid hoofd-hals oncologie en microvasculaire reconstructie, reconstructieve aangezichtschirurgie, centrum voor gezichtsverlamming.

 

Dokter Faris heeft dagelijks te maken met zowel eenvoudige als complexe aangezichts- en hoofdhalschirurgie. Hij behandelt zeer ingewikkelde gevallen van patiënten binnen en buiten Nederland en België voor tertiaire zorg. Zijn werk bevat cosmetische aangezichtschirurgie (o.a. verschillende facelift- en halslifttechnieken), reconstructieve aangezichtschirurgie (o.a. oncologische aangezichtschirurgie), correcties bij gezichtsverlamming, rhinoplastiek (neuscorrecties), rhinoplastische revisie en neus reconstructie.

 

Hij is voorzitter van de afdeling Reconstruction Trauma en zit in de editorial board van het Facial Plastic Surgery Journal in de European Academy of Facial Plastic Surgery (EAFPS).


Benieuwd naar de ervaringen?

Studie

Callum Faris is in 1999 afgestudeerd aan de St Bartholomew’s Medical School in Londen. Hij haalde in 2010 een postdoctoraal diploma in Esthetische Chirurgie aan de Universiteit van Londen. Zijn KNO-opleiding voltooide hij drie jaar later.

 

In 2012 werd hij geselecteerd voor de European Academy of Facial Plastic Surgery’s Joseph Scholarship, die hem in staat stelde een fellowship van een jaar te volgen in Facial Plastic & Reconstructive Surgery. Ook genoot hij in 2012 een opleiding in Facial Reanimation Surgery in centra in Frankrijk, Nederland en de Verenigde Staten.

 

Drs. Faris ontving de Claus Walter Prijs voor de hoogste score van alle internationale deelnemers aan het International Facial Plastic Reconstructive Surgery Accreditation Exam, in samenwerking met de American Academy of Facial Plastic Reconstructive Surgery in 2013.

 

In 2015 volgde hij een fellowship om oncologische en microvasculaire technieken te studeren aan de Universiteit van British Columbia in Canada. Drs. Faris werkte een jaar als fellow aan de Harvard Medical School (Boston) op de Facial Plastic Reconstructive Department/Facial Cosmetic Surgery Center – Massachusetts Eye and Ear ziekenhuis. Ook ontving hij in 2017 de onderwijsprijs van Resident Otolaryngology Doctors. Drs. Faris geeft regelmatig lezingen in Europa als expert op het gebied van plastische en reconstructieve aangezicht chirurgie.

 

Over zijn ontwikkeling zegt dokter Faris: ‘Ik voel me bevoorrecht dat ik de kans heb gekregen om te leren van verschillende experts. Het werd mij tijdens mijn chirurgische opleiding al snel duidelijk dat het van cruciaal belang is te leren van de beste deskundigen. Ik heb het privilege genoten bij excellente centra in de leer te gaan, zowel in het Verenigd Koninkrijk als in Amerika, Canada en Nederland. Het mentorschap en de ondersteuning van mijn trainers is van onschatbare waarde geweest voor mijn chirurgische ontwikkeling, die mij in staat heeft gesteld om complexe revisie-gevallen in de aangezichtschirurgie uit te voeren.

 

Mijn doel is om mijn patiënten de hoogst haalbare medische zorg te leveren. Onze kliniek heeft een informele, relaxte setting met veel oog voor persoonlijke aandacht zonder tijdsdruk. Dit geeft onze patiënten de kans hun verhaal te doen, waardoor wij ons kunnen toeleggen op hun wensen en zorgen. Het is voor ons essentieel dat de patiënt wordt begeleid om actieve partner te zijn in de besluitvorming. Zo komen we samen tot de beste behandelopties en resultaten.

AFSPRAAK MAKEN? LAAT UW NUMMER ACHTER EN WIJ BELLEN U TERUG

Naam(Vereist)