Waarom is een neusvervorming zo ingrijpend?

De zorgen

Functionele zorgen

Neusobstructie (een geblokkeerde neus) kan leiden tot een aanzienlijke vermindering van kwaliteit van leven. Het kan leiden tot problemen bij het sporten, verminderde kwaliteit van de slaap en vermoeidheid overdag. Niet goed kunnen ademen kan uw productiviteit en vele aspecten van uw leven beïnvloeden.

 

Zorgen over uw uiterlijk

We weten allemaal dat de neus bepalend is voor het uiterlijk van de mens. Maar waarom is dat zo? Een kleine veranderingen in de neus leidt tot grote veranderingen in het aangezicht en kan zorgen voor een totaal andere aanblik.

 

Er zijn hiervoor verschillende redenen, maar een zeer belangrijke reden is dat we ons richten op het centrale punt in het gezicht voor gezichtsherkenning. We gebruiken meestal maar een klein aspect van het gezicht als we iemand proberen te herkennen. Als gevolg hiervan zijn kleine veranderingen in het centrale punt, van invloed op de manier waarop we iemand herkennen.

 

Er is een studie die ‘Heat Maps’ uitvoerde, over hoe het menselijke gezicht visueel gescand en herkend wordt. Het toonde aan naar welke delen van het gezicht we kijken om iemand te herkennen. Het is fascinerend dat het oog zich vooral richt op het centrale punt in iemands gezicht. Het is daarom verklaarbaar dat neusvervorming voor de identiteit van een patiënt traumatisch kan zijn.

 

AFSPRAAK MAKEN? LAAT UW NUMMER ACHTER EN WIJ BELLEN U TERUG

Naam(Vereist)