Gaat het niet helemaal volgens plan?


Bel naar +31(0) 850 290 829 voor een afspraak
Natuurlijk resultaat
EAFPS gecertificeerd
20 jaar ervaring
Persoonlijk behandelplan

Wat gebeurt er als dingen niet volgens plan gaan?

Reconstructie van de neus is complex. Er zijn veel factoren die volgens plan moeten gaan om een goed resultaat te bereiken en er hoeft maar één ding mis te gaan voor een complicatie. Gelukkig zijn de meeste complicaties klein en kunnen ze worden hersteld als ze snel worden behandeld. Vaak is er alleen maar een vertraging in het proces om de complicatie hersteltijd te geven, voordat er verder kan worden gegaan met de resterende geplande operatiefasen.

 

Ondanks snelle en adequate behandelingen, kunnen complicaties niet volledig worden uitgesloten. Een ernstigere complicatie vereist een hersteloperatie aan het einde van de geplande operatie. Zeer zelden zal het nodig zijn om de gehele reconstructie te herzien door een ernstige complicatie.

 

Het is hierdoor van groot belang dat patiënten goed gemotiveerd, goed geïnformeerd en mentaal goed voorbereid zijn op dit soort operaties. Dit is nog belangrijker bij revisiechirurgie dan bij een eerste ingreep. De betrokkenheid van de patiënt bij het chirurgische proces dat nodig is bij de meer complexe reconstructieoperaties, moet niet worden onderschat.

 

Hoewel we elke keer weer streven naar een goed resultaat, kunnen we dat nooit 100 % garanderen. Wij kunnen u echter verzekeren dat wij ons uiterste best doen om u tot het eindresultaat te brengen waar u tevreden mee bent. U krijgt volledige en adequate zorg, mocht er zich tijdens uw behandeling een complicatie voordoen.

Uitvoerende artsen

CALLUM FARIS

KNO-arts en specialist in plastische en reconstuctieve aangezichtschirurgie

HADE VUYK

KNO-arts en specialist in plastische en reconstuctieve aangezichtschirurgie

AFSPRAAK MAKEN? LAAT UW NUMMER ACHTER EN WIJ BELLEN U TERUG

Naam(Vereist)