Neuscorrecties

primaire en functionele rhinoplastiek


Bel naar +31(0) 850 290 829 voor een afspraak
Natuurlijk resultaat
EAFPS gecertificeerd
20 jaar ervaring
Persoonlijk behandelplan

Ons team & de kliniek

Ons team is zeer ervaren in neusoperaties (rhinoplastiek en neusreconstructie). Wij zijn KNO-artsen gespecialiseerd in het vak van plastische chirurgie en reconstructie in het gezicht. We vormen dan ook prachtige, nieuwe, natuurlijk ogende neuzen met onbeperkte ademhaling, die in harmonie zijn met de rest van uw gezicht en er niet geopereerd of “gedaan” uit zien.

Primaire functionele, cosmetische rhinoplastiek & functionele rhinoplastiek

Onze specialisten voeren primaire functionele en cosmetische rhinoplastiek uit. Bij neuscorrecties maken wij regelmatig gebruik van de piezo ultrasonische machine. Dit minimaliseert de schade aan zacht weefsel, het ontstaan van blauwe plekken en geeft ons de ongeëvenaarde mogelijkheid om nasale botten veel preciezer vorm te geven dan voorheen mogelijk was. Deze techniek heet “rhino-sculpture” en betekent simpelweg meer precisie, minder complicaties en een snellere revalidatie.

 

Voor- en na foto

Voor- en na foto

Transplantaten

Bij transplantaten gebruiken wij alleen het eigen weefsel in uw neus. We maken gebruik van biologische transplantaten die rijk zijn aan groeifactoren van het eigen weefsel. Deze plantaten zijn speciaal samengesteld voor elke patiënt, om de resultaten en de hersteltijd van onze patiënten te verbeteren. Hierdoor kunnen wij de kans op infectie en weefselschade minimaliseren tot <1%.

 

Functionele rhinoplastiek

Deze operatie wordt uitgevoerd om ademhalingsproblemen via de neus aan te pakken:

  • Wanneer een afwijking van de neus ademhalingsmoeilijkheden veroorzaakt
  • Een knik of draai in het neustussenschot waardoor ademhalingsproblemen ontstaan

 

De meeste van deze procedures vereisen een open neuscorrectie om zowel de afwijking als de septale-afwijkingen aan te pakken. We hebben uitstekende resultaten met extracorporale technieken om een afwijkend septum te behandelen om eventuele neusademhalingsproblemen te corrigeren. Af en toe is er ook sprake van een ‘nasaal valve’ probleem. In deze gevallen richten we ons niet alleen op de septumafwijking, maar ook op de valve.

Uitvoerende artsen

CALLUM FARIS

KNO-arts en specialist in plastische en reconstuctieve aangezichtschirurgie

HADE VUYK

KNO-arts en specialist in plastische en reconstuctieve aangezichtschirurgie

De consultatie voor rhinoplastiek & neusreconstructie

Een diepgaande consultatie is belangrijk om een goed beeld te krijgen van uw cosmetische doelen. Uw gezicht is uniek en ons chirurgische plan zal aangepast worden aan de hand uw behoeften. We maken regelmatig gebruik van beeldbewerkingssoftware om u een beeld te geven van de verschillende mogelijkheden die onze operaties bieden, zodat hierna een besluit gemaakt kan worden over het plan van aanpak. Het gebeurt wel eens dat patiënten een aanvullende operatie moeten ondergaan om de harmonie van het gezicht te verbeteren. Bijvoorbeeld een kin vergroting doormiddel van een implantaat.


Bel naar +31(0) 850 290 829 voor een afspraak

Computer morphing (vervorming)

Computer beeldvorming is één van de meest succesvolle manieren van communicatie binnen onze consultaties.

 

Computer beeldvorming geeft de arts de mogelijkheid om digitale afbeeldingen voorzichtig aan te passen om zo de neus opnieuw vorm te geven. De patiënt wordt hierbij gevraagd om mee te werken aan het “ontwerp” van de nieuwe neus volgens de nieuwe voorgenomen vorm.

Het is belangrijk om te begrijpen dat morphing geen garantie is van een bepaald chirurgisch resultaat. Geen enkele bekwame neuscorrectiechirurg zal ooit een bepaald chirurgisch resultaat garanderen op basis van morphing.

 

De morphings worden voornamelijk gebruikt om het volgende te verduidelijken:

  • Bevestigen dat de verzoeken van de patiënt (de neus kleiner maken, het neuspuntje draaien etc.) ook echt daadwerkelijk zijn wat ze willen, door de chirurgische handelingen visueel te demonstreren met behulp van de morphings op het scherm.
  • Begrijpen of de behoeften van de patiënt ook daadwerkelijk medisch te behalen zijn.

 

Ongeacht of u op zoek bent naar cosmetische rhinoplastiek, revisie-rhinoplastiek of complexe neusreconstructie, onze specialisten staan klaar om u te helpen! Neem vandaag nog contact op met onze experts om te zien hoe wij u kunnen helpen uw doelen te behalen.

AFSPRAAK MAKEN? LAAT UW NUMMER ACHTER EN WIJ BELLEN U TERUG

Naam(Vereist)