Natuurlijk resultaat
EAFPS gecertificeerd
20 jaar ervaring
Persoonlijk behandelplan

Revisie-rhinoplastiek wordt algemeen beschouwd als het meest complexe van alle plastische en reconstructieve problemen in het gezicht.

 

Wij houden ervan om problemen te corrigeren

Ons team

Wij staan nationaal en internationaal bekend om onze expertise in revisie-rhinoplastiek en neusreconstructies. We dienen dan ook als centrum voor revisie-rhinoplastiek (problemen die veroorzaakt zijn door voorgaande mislukte cosmetische en functionele rhinoplastiek, uitgevoerd in andere klinieken/door andere chirurgen) en neusreconstructie voor patiënten vanuit heel Europa en zelfs daarbuiten.

De problemen

Rhinoplastiek is een veelvoorkomende operatie. De resultaten zijn voornamelijk goed tot uitstekend. Jammer genoeg zien we ook een groot aantal patiënten in onze kliniek met problemen na het ondergaan van eerdere operaties, uitgevoerd in andere klinieken of in overzeese gebieden. Er zijn veel oorzaken van ontevredenheid, maar de meest voorkomende oorzaken zijn:

  • Ademhalingsproblemen
  • Een scheve neus
  • Een te lage neusbrug
  • Onregelmatigheid
  • Een te ver gedraaide neuspunt
  • Een gebrek aan definitie van de neuspunt

 

Onze mening is al gevraagd over bijna elk probleem of complicatie die je kunt bedenken als gevolg van een rhinoplastische operatie. Naarmate de complicaties ernstiger worden, verschuift onze aanpak van het probleem van complexe revisie-rhinoplastiek meer naar neus reconstructie. Dit betekent dat we voor de meesten problemen na een neuscorrectie een oplossing hebben.

 

Wat moet je doen als je ontevreden bent na het ondergaan van een neuscorrectie?

Bij een neuscorrectie die niet voldoet aan het verwachte resultaat, is de eerste stap om een gesprek aan te gaan met de desbetreffende arts over het probleem. Het is vooral belangrijk om geduld te hebben en te wachten tot de neus is genezen. Sommige problemen hebben namelijk te maken met een zwelling van het weefsel en de neus kan over een periode van een jaar nog veranderen. Een gesprek met uw chirurg kan u helpen begrijpen of uw klachten na verloop van tijd vanzelf weg zullen trekken.

 

Wanneer de situatie niet beter wordt en u behoefte heeft aan een second opinion, kunt u de gegevens van de operatie en de voor- en na foto’s opvragen bij uw chirurg. Het is gebruikelijk dat we onze patiënten negen maanden na de operatie nog een keer zien. In het geval van nood, laten we patiënten die urgente behandeling nodig hebben binnen één tot twee weken langs komen.

Onze klinische beoordeling

Een diepgaande consultatie is belangrijk om een goed beeld te krijgen van uw cosmetische doelen. Uw gezicht is uniek en ons chirurgische plan zal aangepast worden aan de hand uw behoeften. We maken gebruik van 2D en 3D beeldbewerkingssoftware om u een beeld te geven van de verschillende mogelijkheden die onze operaties bieden, zodat hierna een besluit gemaakt kan worden over het plan van aanpak.

 

De operatie – de allernieuwste technieken

Dankzij het gebruik van 3D printers kunnen wij de nauwkeurigheid van onze operaties, indien nodig, nog verder verbeteren. We maken bij onze neuscorrecties regelmatig gebruik van de piezo ultrasonische machine. Dit minimaliseert de schade aan zacht weefsel, het ontstaan van blauwe plekken en geeft ons de ongeëvenaarde mogelijkheid om nasale botten veel preciezer vorm te geven dan voorheen mogelijk was. Deze techniek heet “rhino-sculpture” en betekent simpelweg meer precisie, minder complicaties en een snellere revalidatie.


Bel naar +31(0) 850 290 829 voor een afspraak

Transplantaten

Bij transplantaten gebruiken wij alleen het eigen weefsel in uw neus. We maken gebruik van biologische transplantaten die rijk zijn aan groeifactoren van het eigen weefsel. Deze plantaten zijn speciaal samengesteld voor elke patiënt, om de resultaten en de hersteltijd van onze patiënten te verbeteren. Hierdoor kunnen wij de kans op infectie en weefselschade minimaliseren tot <1%.

 

Revisie-rhinoplastiek: de meest complexe van alle plastische en reconstructieve problemen in het gezicht

Ondanks het feit dat onze focus ligt bij rhinoplastiek en we tot op heden een succesvolle chirurgische praktijk onderhouden, worden ook wij, net als andere rhinoplastische chirurgen, wel een geconfronteerd met een teleurstellend resultaat. Hoewel ongunstige uitkomsten minder snel voor komen in de handen van een bekwame chirurg, is technische vaardigheid niet altijd een garantie op een positieve uitkomst.

 

Ondanks dat de meeste onbevredigende resultaten verbetert kunnen worden doormiddel van aanvullende behandelingen, kunnen er alsnog patiënten zijn die gelimiteerd worden door aspecten zoals onvoldoende weefsel, ongunstige genezingseigenschappen en/of al bestaande schade aan het weefsel. Een prachtige neus is medisch onmogelijk voor slechts een klein percentage mensen.

Voorbeelden van ons werk

Uitvoerende artsen

CALLUM FARIS

KNO-arts en specialist in plastische en reconstuctieve aangezichtschirurgie

HADE VUYK

KNO-arts en specialist in plastische en reconstuctieve aangezichtschirurgie

AFSPRAAK MAKEN? LAAT UW NUMMER ACHTER EN WIJ BELLEN U TERUG

Naam(Vereist)