Grote neusreconstructie

gedeeltelijke neusamputaties of gedeeltelijke rhinectomie


Bel naar +31(0) 850 290 829 voor een afspraak
Natuurlijk resultaat
EAFPS gecertificeerd
20 jaar ervaring
Persoonlijk behandelplan

Grote neusafwijking

Grote neusafwijkingen zijn afwijkingen waarbij er niet alleen schade is aan de huid en het kraakbeen/bot van de neus, maar ook aan het slijmvlies van de neus. De aanduiding “groot” wordt gebruikt als er een significant deel van de neus ontbreekt. Alhoewel sommige patiënten die een gedeeltelijke neusreconstructie ondergaan het liefst gebruik maken van een latex prothese, zijn er voor de patiënten die een operatie overwegen ook chirurgische oplossingen bij het verlies van of gebrek aan een groot deel van de neus. Reconstructie van alle drie de lagen van de neus is noodzakelijk en vereist meestal vier fases, elk met een tussenperiode van drie weken.

 

In sommige gevallen kan er gebruik gemaakt worden van vrije weefseltransplantatie vanaf de onderarm naar het gezicht, om de binnenkant van de neus bij de eerste operatie opnieuw op te bouwen. Bij de tweede operatie wordt vervolgens het kraakbeen van de neus opnieuw opgebouwd met bestaand kraakbeen uit uw eigen ribben en oren. Dit kraakbeen wordt bedekt met huid van het voorhoofd. Er volgen nog drie verdere operaties, waarbij de neus verder gevormd wordt en de luchtwegen opengezet worden om de ademhaling te verbeteren. Deze operatie is erg uitdagend en een goede weerspiegeling van de meest moderne technieken en processen binnen reconstructieve neusoperaties.

 

Op de afbeelding is een grote afwijking in de neus te zien. Er is een reconstructie ondergaan van drie fases, met voorhoofdsflap reconstructie van het slijmvlies en de huid van de neus. Het resultaat is een symmetrische neus met normaal uiterlijk, normale neusademhaling, geen versmalling of afname van de neusgaten en een rechte neus.


Bel naar +31(0) 850 290 829 voor een afspraak

Reconstruct the skin

Bij deze reconstructie is er gebruik gemaakt van flappen over het slijmvlies, kraakbeen transplantatie voor de vorm en voorhoofdsflappen voor de reconstructie van de huid. De grote afwijking in de neus had een bijna volledige reconstructie tot gevolg. De reconstructie bestaat uit drie fases met voorhoofdsflap reconstructie van het slijmvlies en de huid van de neus. Het resultaat is een symmetrische neus met normaal uiterlijk, normale neusademhaling, geen versmalling of afname van de neusgaten en een rechte neus.

Uitvoerende artsen

CALLUM FARIS

KNO-arts en specialist in plastische en reconstuctieve aangezichtschirurgie

HADE VUYK

KNO-arts en specialist in plastische en reconstuctieve aangezichtschirurgie

AFSPRAAK MAKEN? LAAT UW NUMMER ACHTER EN WIJ BELLEN U TERUG

Naam(Vereist)