Onderzoek

Innovatie centraal

Ons team is actief betrokken bij onderzoek naar de behandeling van ernstige neusvervormingen om de patiëntenzorg en de resultaten te verbeteren. Zie onderstaande publicaties. In 2013 heeft dokter Faris met professor Kevin Shakesheff van de Universiteit van Nottingham, Dr. Yen Choo, Jing Yang, Joel Segal en Laura Riaz een Tissue Engineering groep gevormd voor toepassing bij volledige neusreconstructies. We werken aan het maken van een met bewerkt weefsel gecreëerde neus. Het idee is om dit met absorbeerbaar biomateriaal en stamcellen te doen, om het aantal operaties te verminderen die nodig zijn om een neus te herbouwen na een neusamputatie (rhinectomie). We gebruiken in eerste instantie CT-scans van het gezicht van de patiënt voor de operatie om exacte 3D-beelden van de oorspronkelijke neus van de patiënt te maken.

De operatie

Vervolgens produceren we de kraakbeenstructuur van de neus van de patiënt met absorbeerbaar biomateriaal en plaatsen we deze structuur met kraakbeencellen afkomstig van de eigen stamcellen van de patiënt. De structuur maakt het mogelijk dat de kraakbeencellen zich hechten en een 3D-structuur te vervaardigen die precies overeenkomt met die van de oorspronkelijke neus van de patiënt. Dit kraakbeen/absorbeerbare biomateriaal frame kan vervolgens in de patiënt worden geplaatst om zijn of haar volledige neuskraakbeenstructuur te reconstrueren, tot op minder dan 1 mm nauwkeurig. We hopen dat deze techniek het aantal operaties en de tijd die nodig is om een hele neus te reconstrueren kan verminderen. Omdat we bovendien een exacte replica van de oorspronkelijke neus van de patiënt kunnen maken, hopen we dat dit ook het uiteindelijke cosmetische resultaat kan verbeteren.

 

Geselecteerde Neus Reconstructie Publicaties van onze groep

Encyclopedia of Otolaryngology, Head and Neck Surgery, Springer 2012

Faris C, Vuyk H.

 

Hoofdstuk over neusreconstructie in het meest uitgebreide handboek over KNO-chirurgie dat tot nu toe is gedrukt.

Een overzicht van praktische richtlijnen voor correctie van de afwijkende, asymmetrische neus.

Vuyk HD. Rhinology. 2000

 

Een stapsgewijze chirurgische aanpak om een afwijkende neus te corrigeren

Herstel van perforatie van het neustussenschot met behulp van verschillend ontworpen, bilaterale intranasale flappen, met niet-tegengestelde hechtlijnen.

André RF, Lohuis PJ, Vuyk HD. Journal of Plastic Reconstructive Aesthetic Surgery 2006

 

Nieuwe techniek met resultaat om een grote septumperforatie te sluiten

De “vlindertransplantaat” als een behandeling voor incompetentie van de interne neusklep.

André RF, Vuyk HD. Plastic Reconstructive Surgery 2008

 

Ervaring met het reconstrueren van het middelste deel van de neus om de ademhaling te verbeteren

AFSPRAAK MAKEN? LAAT UW NUMMER ACHTER EN WIJ BELLEN U TERUG

Naam(Vereist)