Specialisten voor de behandeling en correctie van neusvervormingen

Neus Correctie/Reconstructieve Rhinoplastiek

Neus Correctie/Reconstructieve Rhinoplastiek

Deze operatie wordt uitgevoerd om ademhalingsmoeilijkheden via de neus en neusvervormingen aan te pakken na een eerdere operaties bij andere artsen. Een eerdere operatie heeft de problemen niet gecorrigeerd of er kan sprake zijn geweest van een onjuist uitgevoerde ingreep die de problemen juist heeft veroorzaakt of verergerd.

Er zijn verschillende redenen waarom de revisie neuscorrectie complexer is

De eerste reden is dat er in bijna alle gevallen tijdens de eerste operatie kraakbeen uit het tussenschot is verwijderd. Dit resulteert vaak in onvoldoende kraakbeen in de neus om de neus te reconstrueren. Het kraakbeen moet worden vervangen. Hiervoor moeten we kraakbeen uit uw rib of oor halen. De tweede uitdaging is de bestaande littekens in de neus, die de operatie technisch moeilijker maken. We moeten voorkomen dat er overmatige littekens tijdens het genezingsproces ontstaan. Het derde probleem is de slechtere bloedtoevoer, wat de genezing onvoorspelbaarder maakt en wat kan leiden tot een heropname van kraakbeentransplantaten in de neus. Al deze factoren maken de revisiechirurgie complexer en het genezingsproces meer onderhevig aan variatie. Bij elke volgende operatie wordt het moeilijker om een goed resultaat van de operatie te bereiken.

Aangeboren misvorming

Met dank aan Dr. Faris en Dr. Syme-Grant

Een aangeboren misvorming. De neus is in de kindertijd niet voldoende gegroeid. Twee eerdere neuscorecties door een andere chirurg hebben de kleine omvang van de neus niet gecorrigeerd. De neus werd vervolgens door dr. Faris gereconstrueerd met bot en kraakbeen uit de rib in één operatie. Bijkomend voordeel is dat de patiënt na de operatie een betere neusademhaling heeft.